Pozytywny wynik próbki B u Patryka Dudka! Jest oświadczenie zawodnika!
 21.08.2014 11:55
Znane są już ostateczne wyniki kontroli antydopingowej, której poddany został Patryk Dudek. Powtórna analiza potwierdziła obecność niedozwolonych substancji w organizmie zawodnika.

Jak czytamy w oświadczeniu PZM:

Polski Związek Motorowy otrzymał dziś pismo Komisji do Zwalczania Dopingu w Sporcie dotyczący Patryka Dudka. Wynika z niego, że analiza próbki B potwierdziła pozytywny wynik badania antydopingowego  próbki A. Tym samym uznano naruszenie przepisów antydopingowych przez zawodnika. Wynik badania jest ostateczny. W związku z powyższym GKSŻ podejmie wobec Patryka Dudka przewidziane przepisami decyzje. Do tego czasu GKSŻ nie będzie udzielać żadnych komentarzy w powyższej kwestii.

AKTUALIZACJA: Patryk Dudek wystosował oficjalne oświadczenie, w którym odniósł się do wyników kontroli antydopingowej.

Komentarz Marka Jankowskiego, prezesa Falubazu Zielona Góra: Liczę na łagodny wymiar kary.

Rafał Dobrucki: Patryk stał się ofiarą niedopatrzenia.

Tomasz Jastrzębski (za: polskizuzel.pl)
10 lat temu
Konto usunięte
Dudek teraz sie tlumaczy a jestem pewien ze wiedzial co robi a ten baran Dowhan tez pewnie wiedzial nic tylko czekam na 2 letnia kadencje dla tego pseudo sportowca
+10 / -8
10 lat temu
Mimo tego, że jestem fanem Falubazu to jestem za surowym ukaraniem Patryka za branie dopingu, ponieważ nie ma czegoś takiego jak nieświadome branie zakazanych środków. Po co w takim razie dostają listę niedozwolonych środków? Po co na opakowaniach podawany jest skład odżywki? Tyle na ten temat. Wasze tłumaczenie, że nie brał dopingu to bzdura, do tego jest potwierdzenie próbki B. Wstyd.
+12 / -5